Miodownik z rabarbarem

Aktualna ocena: 0
dodany przez: aleksa6
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Ciasta
Ilość porcji:
1-2
Stopień trudności:
bardzo łatwe
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

placuszek

Potrzebne składniki

• 500 h pszennej mąki razowej
• 1 torebka proszku do pieczenia, skórka otarta z 1 cytryny, 300 g miękkiego masła, 250 g miodu, 6 jaj

Etapy przyrządzania

1
Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia i skórką cytrynową. Masło utrzeć z miodem, jajami, i mąką. Piekarnik nagrzać do temp. 200 Stopni C. Ciast rozłożyć na blasze i posypać migdałami. rabarbar oczyścić i pokroić na kawałki długości 5 cm. ułożyć je na cieście lekko wciskając. piec ok 30 min.
Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię
wróć Powrót do poprzedniej strony
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher