Duszona golonka babuni pycha

Aktualna ocena: 0
dodany przez: paula26013
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Niemcy
• Z wieprzowin±
Czas przygotowania:
40 minut
Ilość porcji:
3-4
Stopień trudności:
łatwe
Koszt:
15 PLN
Kaloryczność:
563 kCal
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

Golonko wg przepisu babuni

Potrzebne składniki

• mieso - 1 kg
• cebula - 3
• majeranek - szczypta

Przydatne akcesoria

nóż deska piekarnik

Etapy przyrządzania

1
Golonko umyć i osuszyć (w razie potrzeby opalić nad ogniem lub oskrobać). Obsypać sol±, pieprzem, majerankiem, granulowanym czosnkiem i cebul±. Włożyć do lodówki na około 1 ½ godziny. Następnie zrumienić na oleju. Zalać wod±, dodać li¶cie laurowe i ziele angielskie. Dusić pod przykryciem na ¶rednim ogniu do miękko¶ci (około 2 godziny). Od czasu do czasu obracaj±c golonko i dolewaj±c wody. Duszone golonko podawać na ciepło z pieczonymi ziemniaczkami lub z chlebkiem i musztard±. Podane składniki wystarcz± na około 2 porcje. Smacznego.

Jak podawać?

Duszone golonko podawać na ciepło z pieczonymi ziemniaczkami lub z chlebkiem i musztard±. Smacznego.

Uwagi

Podane składniki wystarcz± na około 2 porcje. Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię
wróć Powrót do poprzedniej strony
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)