Duszona golonka babuni pycha

Aktualna ocena: 0
dodany przez: paula26013
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Niemcy
• Z wieprzowiną
Czas przygotowania:
40 minut
Ilość porcji:
3-4
Stopień trudności:
łatwe
Koszt:
15 PLN
Kaloryczność:
563 kCal
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

Golonko wg przepisu babuni

Potrzebne składniki

• mieso - 1 kg
• cebula - 3
• majeranek - szczypta

Przydatne akcesoria

nóż deska piekarnik

Etapy przyrządzania

1
Golonko umyć i osuszyć (w razie potrzeby opalić nad ogniem lub oskrobać). Obsypać solą, pieprzem, majerankiem, granulowanym czosnkiem i cebulą. Włożyć do lodówki na około 1 ½ godziny. Następnie zrumienić na oleju. Zalać wodą, dodać liście laurowe i ziele angielskie. Dusić pod przykryciem na średnim ogniu do miękkości (około 2 godziny). Od czasu do czasu obracając golonko i dolewając wody. Duszone golonko podawać na ciepło z pieczonymi ziemniaczkami lub z chlebkiem i musztardą. Podane składniki wystarczą na około 2 porcje. Smacznego.

Jak podawać?

Duszone golonko podawać na ciepło z pieczonymi ziemniaczkami lub z chlebkiem i musztardą. Smacznego.

Uwagi

Podane składniki wystarczą na około 2 porcje. Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię
wróć Powrót do poprzedniej strony
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
Najczęściej szukacie
© 2007-2017 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher