|
||||||||||
Kurczak w chilliKrótki opis potrawyKurczak w chilli (Chiny)Potrzebne składniki pierś kurczaka - 1 szt. wytrawne białe wino lub woda - 2 łyżka(i) 1 białko ubite z 2 łyżkami mąki ziemniaczanej - 1 szt. olej - 3 łyżka(i) przyprawa chilli - 1/2 łyżeczka(i) Etapy przyrządzania1
1. Mięso mieszamy z winem, odstawiamy na 5 min. (gdy jest wymieszane z wodą nie odstawiamy), dodajemy białko z mąką, dokładnie mieszamy.
2. Mieszać składniki sosu, odstawiamy.
3. Mocno rozgrzewamy olej i smażymy pieprz turecki przez minutę (chili dodajemy razem z sosem(.
4. Wkładamy kurczaka, smażymy na dużym ogniu przez 1 i 1/2 min., mieszając.
5. Wlewamy sos, i dusimy przez 2 min. mieszając.
Jak podawać?Natychmiast podawać z ryżem ugotowanym na sypko lub z bułeczkami na parze MAN-TOUUwagiUWAGA: Sos: 1 i 1/2 cm korzenia imbiru lub 1 łyżeczka imbiru w proszku 2 dymki lub małe cebule drobno posiekane 1 posiekany ząbek czosnku 1 łyżeczka octu 1i1/2 łyżki sosu sojowego lub 1/2 łyżki przyprawy maggi z 1 łyżką wody 3 łyżki rosou lub wody 1/4 łyżeczki mąki ziemniaczanej Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany.Dodaj komentarz |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|