Kura w słodko-kwaśnym sosie BONG TJKA KEE

Aktualna ocena: 0
dodany przez: Tytanowy_Janusz
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Z drobiem
Ilość porcji:
3-4
Stopień trudności:
średnio trudne
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

Danie główne

Potrzebne składniki

• pierś kury - 1 szt.
• jajko - 1 szt.
• mąka ziemniaczana - 1 i 1/2 łyżka(i)
• olej - 1 szkl.
• cebula - 1 szt.
• pomidor - 1 szt.
• marchewka - 1 szt.
• cukier - 1 łyżka(i)
• sól i pieprz - 1 szczypta(y)
• ocet - 1 łyżeczka(i)
• woda - 6 i 1/2 szkl.
• kalafior - 1/2 szt.
• zielony groszek - 1/2 szkl.

Etapy przyrządzania

1
1. Plasterki kury zanurzamy w jaju, obtaczamy w mące, smażymy na rozgrzanym oleju na złoty kolor, przekłaadmy na talerz. 2. Odlewamy nadmiar oleju. 3. Cebulę zrumieniamy na gorącym oleju, dodajemy pomidory, marchewkę, cukier, pieprz, ocet z wodą, gotujemy, zmniejszamy płomień i dusimy przez 10 min. 4. Wkładamy usmażoną kurę, kalafior, groszek i dusimy przez 2 min. (sos powinien być słodko-kwaśny a kalafior chrupiący) Smacznego!

Jak podawać?

Podawać z ryżem ugotowanym na sypko i zieloną sałatą ze śmietaną. Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię
wróć Powrót do poprzedniej strony
Poznaj autora: Tytanowy_Janusz
Tytanowy_Janusz
Zaproś autora do grona Twoich znajomych
Wyślij autorowi wiadomość
Zobacz przepisy (52)
Skype brak
Skype brak
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher