|
|||||||||
Pieczarki duszone w ¶mietanieKrótki opis potrawyPyszne i prostePotrzebne składniki pieczarki - 120 g cebula - 5 g masło - 6 g ¶mietana - 25 g m±ka - 2 g pietruszka - do dekoracji pieprz - do smaku sól - do smaku Etapy przyrządzania1
Pieczarki dokładnie umyć, obrać i pokroić w paski. Cebule obrać i pokroić w kostkę. Rozgrzać tłuszcz i wrzucić cebulę oraz pieczarki. Dusić na wolnym ogniu do miękko¶ci. Podprawić zawiesin± z m±ki i ¶mietany. Zagotować. Doprawić do smaku
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |