Pieczarki duszone w ¶mietanie

Aktualna ocena: 0
dodany przez: Agnieszka19891
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Z grzybami
Ilość porcji:
1-2
Stopień trudności:
bardzo łatwe
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

Pyszne i proste

Potrzebne składniki

• pieczarki - 120 g
• cebula - 5 g
• masło - 6 g
• ¶mietana - 25 g
• m±ka - 2 g
• pietruszka - do dekoracji
• pieprz - do smaku
• sól - do smaku

Etapy przyrządzania

1
Pieczarki dokładnie umyć, obrać i pokroić w paski. Cebule obrać i pokroić w kostkę. Rozgrzać tłuszcz i wrzucić cebulę oraz pieczarki. Dusić na wolnym ogniu do miękko¶ci. Podprawić zawiesin± z m±ki i ¶mietany. Zagotować. Doprawić do smaku
Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię
wróć Powrót do poprzedniej strony
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)