Skrzydełka kurze w brunatnym sosie

Aktualna ocena: 0
dodany przez: Tytanowy_Janusz
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Chiny
• Z drobiem
Czas przygotowania:
40 minut
Ilość porcji:
3-4
Stopień trudności:
łatwe
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

Danie prosto z Chin. Bardzo dobre. Polecam.

Potrzebne składniki

• skrzydełka z kurczaka - 1 kg
• sos brunatny - 1/2 szkl.
• małe pieczarki - 10 szt.

Etapy przyrządzania

1
Skrzydełka dzielimy na 2 części. Oczyszczone pieczarki kroimy na grube plasterki. Sos doprowadzamy do wrzenia, dodajemy skrzydełka i grzyby, gotujemy na dużym ogniu, przykrywamy, zmniejszamy płomień, dusimy 1/2 godz. utrzymując mały ogień. Mieszamy kilkakrotnie. Smacznego!

Jak podawać?

Podawac na gorąco z sosem i ryżem jako danie główne lub jako przekąska na zimno bez sosu (dusic bez pieczarek) Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię
wróć Powrót do poprzedniej strony
Poznaj autora: Tytanowy_Janusz
Tytanowy_Janusz
Zaproś autora do grona Twoich znajomych
Wyślij autorowi wiadomość
Zobacz przepisy (52)
Skype brak
Skype brak
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher