Smażone boczniaki

Aktualna ocena: 0
dodany przez: Michał Ska
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Z grzybami
Czas przygotowania:
30 minut
Ilość porcji:
3-4
Stopień trudności:
bardzo łatwe
Koszt:
10 PLN
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

dla smakoszy grzybów

Potrzebne składniki

• boczniaki - 70 dag
• cebula - 1 szt.
• masło - 2 łyżka(i)
• sos sojowy - 2 łyżka(i)
• pieprz i sol

Etapy przyrządzania

1
Z boczniaków kroimy grube części trzonów i postrzępione części kapeluszy.Na maśle smażymy posiekaną cebulę, dodajemy boczniaki i smażymy z obu stro na złoty kolor. Przyprawiamy solą i pieprzem. Pod koniec smażenia dodajemy sos i smażymy do jego odparowania. To nada potrawie wspaniały aromat i wygląd. Smacznego!

Jak podawać?

na ciepło zdjęte z patelni Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię
wróć Powrót do poprzedniej strony
Poznaj autora: Michał Ska
Michał Ska
Zaproś autora do grona Twoich znajomych
Wyślij autorowi wiadomość
Zobacz przepisy (192)
Skype brak
Skype brak
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher