|
|||||||||
Sernik marcepanowyKrótki opis potrawySmacznego :)Potrzebne składniki cienkie spody biszkoptowe - 2 szt. likier wi¶niowy do nas±czenia biszkoptu ser - 45 dag cukier - 6 łyżka(i) cukier waniliowy - 1 łyżeczka(i) rum lub likier pomarańczowy - 2 łyżka(i) drobno pokrojona gorzka czekolada - 5 dag drobno pokrojone kandyzowane owoce - 15 dag masa marcepanowa - 20 dag Etapy przyrządzania1
Aby przygotować masę należy ser utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym, wymieszać z alkoholem a następnie z czekolad± i owocami. Wokół jednego biszkoptu należy zapi±ć brzeg tortownicy. Ciasto nas±czyć alkoholem i posmarować mas±. Drugi biszkopt również należy nas±czyć alkoholem i przykryć reszt± masy. Wstawić na 4-5 godzin do lodówki. Po wyjęciu ciasta z tortownicy przykryć je rozwałkowanym marcepanem.
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |