|
|||||||||
Biszkopt z kremem ananasowymKrótki opis potrawyDelikatny biszkopt z mas± ananasow±Potrzebne składniki jajka - 6 szt. proszek do pieczenia - 1/2 łyżeczka(i) ocet - 1/2 łyżeczka(i) m±ka krupczataka - 4 (czubate) łyżka(i) cukier - 4 (płaskie) łyżka(i) ananasy - 1 puszka(i) galaretka ananasowa - 1 op. budyń waniliowy - 1 op. margaryna np. Kasia - 1 kostka(i) Etapy przyrządzania1
Rozbić jajka i oddzielić białka od żółtek. Do żółtek dodajemy proszek i ocet. Białka ubijamy na sztywn± pianę razem z cukrem po czym należy wymieszać delikatnie z żółtkami, a następnie z m±k±. Ciasto wylewamy na posmarowan± tłuszczem i posypan± bułk± blaszkę. Pieczemy w temp. ok. 180 stopni przez ok. 25 min. Do soku ananasowego dolewamy wodę do 1/2 l. Odlewamy 1/2 szklanki i rozpuszczamy w niej budyń. Resztę soku musimy zagotować i wlać budyń. Po chwili wstawiamy na ogień dobrze rozmieszan± galaretkę po. Po paru minutach do budyniu możemy dodać pokrojon± margarynę po czym to wszystko miksujemy. Ciepłym kremem przekładamy biszkopt. Posypujemy cukrem pudrem.
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |