Biszkopt z kremem ananasowym

Aktualna ocena: 5.00 Oceniły 2 osoby
dodany przez: meg47
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Ciasta
Ilość porcji:
więcej niż 6
Stopień trudności:
średnio trudne
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

Delikatny biszkopt z mas± ananasow±

Potrzebne składniki

• jajka - 6 szt.
• proszek do pieczenia - 1/2 łyżeczka(i)
• ocet - 1/2 łyżeczka(i)
• m±ka krupczataka - 4 (czubate) łyżka(i)
• cukier - 4 (płaskie) łyżka(i)
• ananasy - 1 puszka(i)
• galaretka ananasowa - 1 op.
• budyń waniliowy - 1 op.
• margaryna np. Kasia - 1 kostka(i)

Etapy przyrządzania

1
Rozbić jajka i oddzielić białka od żółtek. Do żółtek dodajemy proszek i ocet. Białka ubijamy na sztywn± pianę razem z cukrem po czym należy wymieszać delikatnie z żółtkami, a następnie z m±k±. Ciasto wylewamy na posmarowan± tłuszczem i posypan± bułk± blaszkę. Pieczemy w temp. ok. 180 stopni przez ok. 25 min. Do soku ananasowego dolewamy wodę do 1/2 l. Odlewamy 1/2 szklanki i rozpuszczamy w niej budyń. Resztę soku musimy zagotować i wlać budyń. Po chwili wstawiamy na ogień dobrze rozmieszan± galaretkę po. Po paru minutach do budyniu możemy dodać pokrojon± margarynę po czym to wszystko miksujemy. Ciepłym kremem przekładamy biszkopt. Posypujemy cukrem pudrem.
Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię
wróć Powrót do poprzedniej strony
Poznaj autora: meg47
meg47
Zaproś autora do grona Twoich znajomych
Wyślij autorowi wiadomość
Zobacz przepisy (143)
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)