Rolada jabłkowa

Aktualna ocena: 5.00 Oceniły 2 osoby
dodany przez: meg47
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Ciasta
Ilość porcji:
więcej niż 6
Stopień trudności:
średnio trudne
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

Smacznego :)

Potrzebne składniki

• cukier - 1 szkl.
• m±ka tortowa - 0,75 szkl.
• jajka - 4 szt.
• budyń ¶mietankowy - 1 op.
• proszek do pieczenia - 1 łyżeczka(i)
• ocet - 0,5 łyżeczka(i)
• jabłka - 1 kg
• galaretka truskawkowa - 2 op.

Etapy przyrządzania

1
Ciasto: Białka ubijamy z cukrem. Żółtka mieszać z proszkiem do pieczenia i octem, wlewamy do białek, miksujemy. Wsypujemy m±kę i budyń - lekko wymieszać. Ciasto wylewamy na blachę. Pieczemy 30 minut w temp. 180 stopni C. Masa: Jabłka obieramy i trzemy na tarce o grubych oczkach i podsmażamy. Do gor±cych jabłek wsypujemy galaretki - wymieszać. Rolada z mas± jabłkow±: Ciasto musimy zrolować aby nadać formy. Ostudzone ciasto rozwijamy, smarujemy zimn± mas± i ponownie należy zrolować. Możemy dowolnie udekorować.
Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię
wróć Powrót do poprzedniej strony
Poznaj autora: meg47
meg47
Zaproś autora do grona Twoich znajomych
Wyślij autorowi wiadomość
Zobacz przepisy (143)
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)