Ciasto herbaciane z bakaliami

Aktualna ocena: 5.00 Oceniły 2 osoby
dodany przez: meg47
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Ciasta
Ilość porcji:
więcej niż 6
Stopień trudności:
bardzo łatwe
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

Znakomite do herbatki :)

Potrzebne składniki

• mocny napar z herbaty - 2 szkl.
• suszone owoce (rodzynki, daktyle, morele, ¶liwki) - 40 dag
• orzechy włoskie - 0,5 szkl.
• m±ka pszenna - 25 dag
• proszek do pieczenia - 1 łyżeczka(i)
• cynamon (lub inny aromat) - 2 szczypta(y)
• br±zowy cukier - 20 dag
• jajko - 1 szt.

Etapy przyrządzania

1
Rozdrobnione owoce i orzechy zalać herbat±, odstawić do lodówki na noc. Wymieszać m±kę, proszek do pieczenia, cukier, aromat i jajko. Dodać owoce, namoczone orzechy i herbatę. Wymieszać to bardzo dokładnie. Formę do pieczenia nasmarować masłem, oprószyć m±k± i wlać do niej ciasto. Piec w piekarniku nagrzanym do temp. 150 stopni C przez 45 minut.
Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię
wróć Powrót do poprzedniej strony
Poznaj autora: meg47
meg47
Zaproś autora do grona Twoich znajomych
Wyślij autorowi wiadomość
Zobacz przepisy (143)
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)