Budyń z kaszy jaglanej

Aktualna ocena: 0
dodany przez: ewa1257
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Desery
Czas przygotowania:
35 minut
Ilość porcji:
3-4
Stopień trudności:
łatwe
Koszt:
6 PLN
Kaloryczność:
160 kCal
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

budyń z wiśniami

Potrzebne składniki

• mleko - 250 ml
• kasza jaglana - 100 g
• jogurt - 100 g
• wisnie - 100 g
• cynamon - 1 szczypta(y)
• cukier waniliowy - 2 szt.

Przydatne akcesoria

mikser, garnek

Etapy przyrządzania

1
Zagotować mleko, dodać kaszę i pozostawić na małym ogniu przez około 30 minut, aby spęczniała. Zmiksować jogurt z wiśniami i dodać do kaszy. Przyprawić do smaku cynamonem i cukrem waniliowym.

Jak podawać?

na salaterkach Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany.

Dodaj komentarz



Aby dodać komentarz przepisz podane 2 słowa w pole poniżej.
Zarejestruj się, zalogowani użytkownicy nie muszą przepisywać kodu.
wróć Powrót do poprzedniej strony
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher