Dorsz smażony w kaparach i pietruszce

Aktualna ocena: 0
dodany przez: trini6
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Dania z ryb
Ilość porcji:
1-2
Stopień trudności:
bardzo łatwe
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

dorsz

Potrzebne składniki

• filety z dorsza - 1 kg
• masło - 50 dag
• oliwa - 3 łyżka(i)
• białko - 1
• mąka - 30 dag
• cytryna
• kapary - 40 dag
• sól pieprz
• nać pietruszki

Etapy przyrządzania

1
Filety wypłukać, osuszyć, posypać solą i pieprzem, zanurzyć w rozbitym widelcem białku, obtoczyć w mące, smażyc na złoty kolor na małym ogniu. Usmażone filety wyjąć i trzymać w cieple
2
Na pozostałym tłuszczu obsmażyc kapary i posiekaną natkę pietruszki, ułożyć ponownie podsmażone filety i trzymać chwilę pod przykryciem na małym ogniu.
Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię
wróć Powrót do poprzedniej strony
Poznaj autora: trini6
trini6
Zaproś autora do grona Twoich znajomych
Wyślij autorowi wiadomość
Zobacz przepisy (292)
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher