|
||||||||||
mieszki z szynkąKrótki opis potrawyzimna zakąskaPotrzebne składniki tlusty ser śmietanowy - 50 dag plastry wedzonej szy nki - 16 szt. banany - 2 szt. peczek szczypiorki - 1 szt. gałka swierzego rozmaryny - 1 szt. mleko - 1/8 l sól ziołowa - 1/2 łyżeczka(i) swierzo mielony pieprz - 2 g gałka muszkatoł - 2 g Etapy przyrządzania1
1.Rozmaryn płuczemy pod zimną bieżącą wodą i otrząsamy. Odrywamy listki od łodyżki i drobno siekamy. Ser mieszamy z pieprzem, solą ziołową startą gałką muszkatołową oraz mlekiem, doprawiamy rozmarynem.
2.Rozkładamy plasterki szynki i za pomocą szprycki lub łyżeczki nakładamy na nie porcje kremu serowego wielkości orzecha włoskiego.
3.Banany obieramy i kroimy na plasterki. Po 2 plasterki przekładamy do kremu. Z plastrów szynki formujemy małe mieszki, otwory wiążemy szczypiorkiem
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|