Wafle przekładane budyniem

Aktualna ocena: 5.00 Oceniła 1 osoba
dodany przez: patrycja
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Desery
• Dla dzieci
Czas przygotowania:
20 minut
Ilość porcji:
więcej niż 6
Stopień trudności:
bardzo łatwe
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

mniam, mniam!!

Potrzebne składniki

• margaryna- 1 kostka
• cukier - 3 szklanki
• budyń(obojętnie jaki) - 2 paczki
• mleko 1 szklanka
• wafle suche

Etapy przyrządzania

1
Margarynę z cukrem rozpuścić na ogniu. Budynie rozrobić w mleku i wlać na gotującą margarynę. Cały czas mieszając zagotować. Ciepłą masa smarować wafle.
2
Układać warstwami: wafel budyń wafel budyń wafel
3
Smacznego!!
Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (2)


Dzięki :)) Było pysznee :*
autor: Anonim dodany dnia 2011-01-18 11:50:56
OhYDA
Ludzie nie róbcie tej masy,kto słyszał 3 szkl.cukru.Poza tym wszystko się odzieliło...do kitu.Nabrałam się i wszystko poszło do kosza.
autor: Anonim dodany dnia 2012-10-12 20:06:35
Dodaj komentarz wróć Powrót do poprzedniej strony
Poznaj autora: patrycja
patrycja
Zaproś autora do grona Twoich znajomych
Wyślij autorowi wiadomość
Zobacz przepisy (20)
Skype 6381974
Skype brak
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2018 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher