Pieczarki zapiekane

Aktualna ocena: 0
dodany przez: Michał Ska
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Przystawki
Ilość porcji:
1-2
Stopień trudności:
bardzo łatwe
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

fajny przepis dla gosci w sam raz

Potrzebne składniki

• pieczarki - 50 dag
• masło - 2 łyżka(i)
• sok z 1 cytryny - 1 szt.
• ziemniaki pure - 1 op.
• mleko - 1/8 l
• woda - 3/8 l
• kwasna smietana - 1/8 l
• starty ser zółty - 4 łyżka(i)
• galka muszkatalowe - 2 łyżka(i)

Etapy przyrządzania

1
Pieczarki oczyszczamy, nóżki odcinamy. Kapelusze spryskujemy sokiem z cytryny i solimy. Do puree dodajemy mleko,wodę, sól, gałkę muszkatułowa, wszystko dokładnie mieszając. Z masy ziemniaczanej formujemy talerzyki z wgłębieniem. Do takich foremek wkładamy pieczarki, polewamy śmietana zmieszana z serem. Układamy na blasze wysmarowanej masłem i zapiekac 20 min. w 220°C. Smacznego!
Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię
wróć Powrót do poprzedniej strony
Poznaj autora: Michał Ska
Michał Ska
Zaproś autora do grona Twoich znajomych
Wyślij autorowi wiadomość
Zobacz przepisy (192)
Skype brak
Skype brak
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher