Sałatka prowansalska

Aktualna ocena: 0
dodany przez: anka-22
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Sałatki i surówki
Ilość porcji:
więcej niż 6
Stopień trudności:
bardzo łatwe
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

smacznego

Potrzebne składniki

• ziemniaki
• boczek lub słonina
• zioła prowansalskie

Etapy przyrządzania

1
Wyszorowane dokładnie małe ziemniaczki kroimy na talarki. Surowy boczek lub słoninkę kroimy na cienkie plasterki i przysmażamy razem z pokrojonymi kartofelkami, przyprawiając ziołami prowansalskimi. Gdy ziemniaki i boczek już są przyrumienione, razem z wytopionym z boczku tłuszczem, jeszcze gorące, przekładamy do salaterki, w której już jest umyta, odsączona i porwana na kawałki sałata (sałatę rwiemy rękami, nie kroimy nożem). Smacznego!
Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię
wróć Powrót do poprzedniej strony
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher