|
||||||||||
Paszteciki drożdżowe z farszem grzybowym i mięsnymKrótki opis potrawyPrzygotowanie: 40 minut Pieczenie: 20-30 minutPotrzebne składniki maka - 1/2 kg drozdze - 5 dag smietana 12% - 1/2 szkl. jajo - 1 szt. zółtko - 1 szt. margaryna - 20 dag pieczarki - 40 dag cebula - 1 szt. mieso mielone - 30 dag cebula - 1 szt. zabek czosnku - 1 szt. namoczona czerstwa bułka - 1 szt. Etapy przyrządzania1
1.Do mąki wkruszamy drożdże, dodajemy margarynę, jajko, żółtkoi sól. Zagnieść.
2.Następnie rozwałkowujemy, wycinamy kwadraciki, kładziemy wcześniej przygotowany farsz i składamy w koperty. Układamy je na wysmarowanej tłuszczem lub wyłożonej papierem do pieczenia blasze. Paszteciki smarujemy rozbitym białkiem. Piec ok. 20-30 min. w 200-220 stop.cel.
Farsz pieczarkowy:
1.Pieczarki obieramy i myjemy, kroimy w plasterki i smażymy na niewielkiej ilości oleju, dodajemy pokrojoną w drobną kostkę cebulę.
2.Dusimy razem przez ok. 15 minut. Następnie odlewamy nadmiar wody i tłuszczu. Przestudzamy i nakładamy na ciasto.
Farsz mięsny:
1.Mięso mielone przesmażamy z pokrojonym czosnkiem na niewielkiej ilości oleju.
2.Następnie przestudzamy i mielimy w maszynce razem z cebulą i namoczoną bułką. Po przemieleniu dokładnie mieszamy i nakładamy na ciasto.
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|