|
||||||||||
Zupa grzybowa czystaKrótki opis potrawysamkowita na obiadekPotrzebne składniki grzyby suszone - 15 dag włoszczyzna - 1 szt. masło - 1 łyżka(i) sok z cytryny - 1 łyżka(i) sól - 1 łyżka(i) Etapy przyrządzania1
Grzyby umyć, zalać wodą i gotować na małym ogniu 2 h. Z włoszczyzny ugotować wywar z dodatkiem liści laurowych i pieprzu. Z grzybów przygotować uszka. Połączyć oba wywary doprawić do smaku pieprzem, solą, maślem, sokiem z cytryny i solą. Podawać z uszkami.
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany.Dodaj komentarz |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|