pieczeń wołowa

Aktualna ocena: 0
dodany przez: anka-22
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Z wołowiną
Ilość porcji:
5-6
Stopień trudności:
średnio trudne
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

smacznego

Potrzebne składniki

• 800 g mięsa wołowego
• 50 g cebuli pokrojonej w talarki
• 1/4 l czerwonego octu winnego
• 1 łyżeczka pieprzu ziarnistego
• 1 łyżeczka ziarenek gorczycy
• liść laurowy, sól

Etapy przyrządzania

1
Mięso włożyć do miski lub do szczelnej torebki plastikowej. Obłożyć cebulą pokrojoną na talarki, zalać octem z czerwonego wina, 1/4 l przegotowanej wody i posypać przyprawami, przykryć lub związać. Postawić na 2-3 dni w chłodnym miejscu od czasu do czasu obracając. Roztopić margarynę na patelni, na średniej temperaturze. Wyjąć mięso z marynaty, osuszyć, posolić i opiec z obu stron. Dodać wywar, czerwone wino i 3 łyżki marynaty. Przykryć pokrywką i powoli dusić. Namoczyć rodzynki. Do mąki powoli wmieszać kwaśną śmietanę. Dodać rodzynki i piernik. Lekko zagotować
Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię
wróć Powrót do poprzedniej strony
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher