Sznycel w sosie grzybowym

Aktualna ocena: 0
dodany przez: trini6
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Dania główne
Ilość porcji:
1-2
Stopień trudności:
bardzo łatwe
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

danie główne

Potrzebne składniki

• pieczarki - 15 dag
• cebula - 2 szt.
• polędwica wołowa - 60 dag
• białe wino lub bulion - 50 ml
• ogórek konserwowy
• olej - 2 łyżka(i)
• kremówka - 3/4 szkl.
• masło - 1 łyżka(i)
• ostra musztarda - 1 łyżka(i)
• mąka
• sól pieprz

Etapy przyrządzania

1
Polędwicę pokroić w plastry, obtoczyć w mące. Na patelni rozgrzać olej, włożyć polędwicę, smażyć 2-3 min. Zdjąć z patelni
2
Cebulę obrać, posiekać
3
Pieczarki pokroić w plasterki
4
Cebulę z grzybami udusić na maśle. Podlać winem lub bulionem, dusić jeszcze kilka minut.
5
Ogórek pokroić w paski. Śmietanę wymieszać z musztardą i ogórkiem, wlać do grzybów i zagotować. Do sosu włożyć mięso, przyprawić solą i pieprzem. Dusić do miękkości.
Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię
wróć Powrót do poprzedniej strony
Poznaj autora: trini6
trini6
Zaproś autora do grona Twoich znajomych
Wyślij autorowi wiadomość
Zobacz przepisy (292)
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher