|
||||||||||
zrazy zapiekaneKrótki opis potrawysmacznegoPotrzebne składniki cielęcina - 80 dag słonina - 10 dag rosół - 1 szkl. masło sół i pieprz Etapy przyrządzania1
Brytwankę grubo smarujemy masłem. Kroimy cielęcinę w poprzek włókien na cienkie plastry, każdy lekko rozbijamy tłuczkiem. W formie układamy na zmianę warstwy mięsa i cieniutko pokrojonej słoniny, posypując je przyprawami. na wierzchu powinna być słonina. Wlewamy rosół i przykrywamy następnie pieczemy godzinę w temperaturze 180 stopni. Podajemy z pieczonymi ziemniakami .
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany.Dodaj komentarz |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|