|
|||||||||
Panga mocno pikantnaKrótki opis potrawysmacznegoPotrzebne składniki filet z pango - 50 dag maka - 1/2 szkl. jako - 1 szt. bułka tarta - 1 szkl. olej kolorowy pieprz - 1/2 łyżka(i) curry - 12 łyżka(i) sól - 12 łyżka(i) Etapy przyrządzania1
Filet myjemy, dokładnie osuszamy. M±kę mieszamy z przyprawami i w tak przygotowanej mieszance obtaczamy porcję ryby. Jajko dokładnie mieszamy. Obtoczon± w m±ce z dodatkami rybę moczymy w jajku i panierować w bułce. Na patelni rozgrzewamy olej, smażymy rybę aż się dobrze przyrumieni. Podajemy na li¶ciach sałaty. Do tak przyrz±dzonej ryby polecam sos który znakomicie podkre¶li pikantny smak tej smacznej ryby
Sos:
2 łyżki sosu sojowego
2 łyżki octu winnego
1 łyżka cukru
posiekana cieniutko papryczka chili
posiekana cieniutko zielona cebulka
Składniki sosu dokładnie wymieszać. Podajemy w sosjerce.
Smacznego!
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |