Panga mocno pikantna

Aktualna ocena: 0
dodany przez: Michał Ska
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Dania z ryb
Ilość porcji:
1-2
Stopień trudności:
bardzo łatwe
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

smacznego

Potrzebne składniki

• filet z pango - 50 dag
• maka - 1/2 szkl.
• jako - 1 szt.
• bułka tarta - 1 szkl.
• olej
• kolorowy pieprz - 1/2 łyżka(i)
• curry - 12 łyżka(i)
• sól - 12 łyżka(i)

Etapy przyrządzania

1
Filet myjemy, dokładnie osuszamy. M±kę mieszamy z przyprawami i w tak przygotowanej mieszance obtaczamy porcję ryby. Jajko dokładnie mieszamy. Obtoczon± w m±ce z dodatkami rybę moczymy w jajku i panierować w bułce. Na patelni rozgrzewamy olej, smażymy rybę aż się dobrze przyrumieni. Podajemy na li¶ciach sałaty. Do tak przyrz±dzonej ryby polecam sos który znakomicie podkre¶li pikantny smak tej smacznej ryby Sos: 2 łyżki sosu sojowego 2 łyżki octu winnego 1 łyżka cukru posiekana cieniutko papryczka chili posiekana cieniutko zielona cebulka Składniki sosu dokładnie wymieszać. Podajemy w sosjerce. Smacznego!
Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię
wróć Powrót do poprzedniej strony
Poznaj autora: Michał Ska
Michał Ska
Zaproś autora do grona Twoich znajomych
Wyślij autorowi wiadomość
Zobacz przepisy (192)
Skype brak
Skype brak
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)