Filet z karpia pieczony w boczku

Aktualna ocena: 0
dodany przez: anka-22
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Dania z ryb
Ilość porcji:
1-2
Stopień trudności:
bardzo łatwe
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

Pasta przyprawowa: suszone pomidory lub w ostateczności koncentrat pomidorowy bazylia oliwa sól, pieprz

Potrzebne składniki

• boczek w plasterlach
• filety z karpia - 1 kg

Etapy przyrządzania

1
Wszystkie składniki pasty przyprawowej miksujemy. Ilość poszczególnych składników dobieramy indywidualnie wg upodobań smakowych biorąc pod uwagę fakt że boczek jest już solony. Pasta musi być gęsta. Na blacie kuchennym rozkładamy obok siebie odpowiednią ilość plastrów boczku, na nich układamy porcję karpia, smarujemy go pastą i ściśle owijamy plastrami boczku, spijamy wykałaczkami. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do temperatury 200 stopni C przez około 20 minut obracając po 10 minutach i polewamy powstałym sosem.. Z upieczonej rolady usuwamy wykałaczki i podajemy z dodatkiem ryży, frytek lub pieczywa. Polecam. Smacznego!
Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię
wróć Powrót do poprzedniej strony
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher