sernik z rosą

Aktualna ocena: 5.00 Oceniła 1 osoba
dodany przez: timido
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Ciasta
Ilość porcji:
1-2
Stopień trudności:
bardzo łatwe
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

puszysty, delikatny, mój ulubiony:)

Potrzebne składniki

• mąka - 25 dkg
• cukier - 10 dkg
• margaryna - 10 dkg
• proszek do pieczenia - 2 łyżeczka(i)
• jajka - 4
• ser biały (twaróg) - 1 1/2 kg
• żółtka - 4
• budyń śmietankowy - 2
• cukier - 1 szkl.
• mleko - 2 1/2 szkl.
• olej - 1/2 szkl.
• cukier waniliowy - 2

Etapy przyrządzania

1
wyrabiamy ciasto (z mąki, 10 dkg cukru, margaryny, 2 jajek i proszku do pieczenia) i wykładamy nim dno i brzegi blachy. masa: ser skręcić. jajka i żółtka utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym, aż powstanie puszysta masa. dodajemy stopniowo budynie (w proszku), ser, olej, mleko. Pieczemy 50 min w temp. 190st W tym czasie z pozostałych po żółtkach białek i 4 łyżek cukru ubijamy pianę. po upieczeniu ciasta rozprowadzamy ją po wierzchu i pieczemy jeszcze 10 min.
Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany.

Dodaj komentarz



Aby dodać komentarz przepisz podane 2 słowa w pole poniżej.
Zarejestruj się, zalogowani użytkownicy nie muszą przepisywać kodu.
wróć Powrót do poprzedniej strony
Poznaj autora: timido
timido
Zaproś autora do grona Twoich znajomych
Wyślij autorowi wiadomość
Zobacz przepisy (15)
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher