|
|||||||||
ananas z grillaKrótki opis potrawyna szybkoPotrzebne składniki ananas miod - 3 łyżki sok z ytryny - 1łyżka pieprz - 1/2 lyżeczki Etapy przyrządzania1
Ananasa oczyszczamy z nadmiaru skóry usuwaj±c „łuski”. Kroimy wzdłuż na ćwiartki, każd± ćwiartkę dzielimy na plastry. Dokładnie mieszamy miód, sok z cytryny i pieprz, smarujemy t± mieszank± plastry ananasa. Je¶li ruszt grilla nie jest pokryty powłoka zapobiegaj±c± przywieraniu posmarować go oliw±. Pieczemy plastry ananasa przez 3 minuty z każdej strony. Ostrym nożem odkrajmy skórę ananasa i podajemy. Znakomitym dodatkiem będ± lody.
Smacznego!
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |