ananas z grilla

Aktualna ocena: 0
dodany przez: Tytanowy_Janusz
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Grillujemy
Ilość porcji:
1-2
Stopień trudności:
bardzo łatwe
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

na szybko

Potrzebne składniki

• ananas
• miod - 3 łyżki
• sok z ytryny - 1łyżka
• pieprz - 1/2 lyżeczki

Etapy przyrządzania

1
Ananasa oczyszczamy z nadmiaru skóry usuwaj±c „łuski”. Kroimy wzdłuż na ćwiartki, każd± ćwiartkę dzielimy na plastry. Dokładnie mieszamy miód, sok z cytryny i pieprz, smarujemy t± mieszank± plastry ananasa. Je¶li ruszt grilla nie jest pokryty powłoka zapobiegaj±c± przywieraniu posmarować go oliw±. Pieczemy plastry ananasa przez 3 minuty z każdej strony. Ostrym nożem odkrajmy skórę ananasa i podajemy. Znakomitym dodatkiem będ± lody. Smacznego!
Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię
wróć Powrót do poprzedniej strony
Poznaj autora: Tytanowy_Janusz
Tytanowy_Janusz
Zaproś autora do grona Twoich znajomych
Wyślij autorowi wiadomość
Zobacz przepisy (52)
Skype brak
Skype brak
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)