Polewa czekoladowa

Aktualna ocena: 0
dodany przez: patrycja
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Ciasta
• Desery
Czas przygotowania:
20 minut
Ilość porcji:
1-2
Stopień trudności:
bardzo łatwe
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

palce lizać...

Potrzebne składniki

• 25 dag cukru pudru
• 3 dag kakao
• 2,5 dag masła
• 3 łyżki gorącego mleka

Etapy przyrządzania

1
Zmieszać cukier puder i kakao następnie przesiać, dodać 3 łyżki gorącego mleka i mieszać, aż do uzyskania gęstej masy. Następnie roztopić tłuszcz i dodać do wcześniej przygotowanej masy, wymieszać. Polać ciasto.

Jak podawać?

Doskonała jako dodatek do wszelkich słodkich wypieków oraz jako polewa do lodów. Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię
wróć Powrót do poprzedniej strony
Poznaj autora: patrycja
patrycja
Zaproś autora do grona Twoich znajomych
Wyślij autorowi wiadomość
Zobacz przepisy (20)
Skype 6381974
Skype brak
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher