Jajka w szklance (po wiedeńsku)

Aktualna ocena: 0
dodany przez: patrycja
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Studenckie smaki
• Wielkanoc
Czas przygotowania:
25 minut
Ilość porcji:
3-4
Stopień trudności:
łatwe
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

Dla tych co przepadają za jajkami na miękko.

Potrzebne składniki

• 3-4 jajka
• maggi
• 3-4 łyżeczki masło

Etapy przyrządzania

1
Jajka po wiedeńsku mogą stanowić wyszukany element uroczystego śniadania. Gotujemy jajka tak jak na miękko, a więc z wielką uwagą, aby żółtko było płynne, a białko dobrze ścięte. Do przygotowanej wcześniej szklanki wrzucamy wyjęte łyżeczką ze skorupki ugotowane jajko, kładziemy na nie łyżeczkę masła i dodajemy parę kropli maggi. Na to wrzucamy w ten sam sposób drugie jajko – znowu masełko i maggi. Zamiast maggi może być sól. Trzeba się spieszyć z przygotowaniem tego dania, aby podąć jeszcze gorące. Można przed zjedzeniem w szklance wymieszać wszystkie składniki.

Jak podawać?

W szkance na gorąco. Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię
wróć Powrót do poprzedniej strony
Poznaj autora: patrycja
patrycja
Zaproś autora do grona Twoich znajomych
Wyślij autorowi wiadomość
Zobacz przepisy (20)
Skype 6381974
Skype brak
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher