|
||||||||||
Tradycyjny filet z kurczakaKrótki opis potrawydobre daniePotrzebne składniki filety z kurczaka - 2 szt. jajko - 1 szt. mleko - 1/2 szkl. bułka tarta olej do smażenia sól,pieprz Etapy przyrządzania1
Filety przekroić na dwie porcje i lekko stłuc tłuczkiem.Jajko wybić na talerz,dodać mleko,przyprawić solą i pieprzem.Pozostawić na kilka minut.Na patelni rozgrzać olej.Filety obtoczyć w jajku z mlekiem i bułce tartej i smażyć na złoty kolor.
Jak podawać?z ziemniakami i ogórkami kiszonymi. Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|