Suflet truskawkowy

Aktualna ocena: 0
dodany przez: trini6
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Desery
Ilość porcji:
1-2
Stopień trudności:
bardzo łatwe
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

Sezon truskawkowy w pełni! Polecamy pyszny deser z truskawkami w roli glównej.

Potrzebne składniki

• truskawki - 25 dag
• cukier - 6 dag
• sok z cytryny - 1 łyżka(i)
• białka - 3 szt.
• cukier puder - 12 dag

Etapy przyrządzania

1
Truskawki opłukać, odszypułkować.
2
Owoce zmiksować. Utrzeć z cukrem i sokiem z cytryny
3
Pianę wymieszać z musem truskawkowym
4
4 małe żaroodporne foremki natłuścić, napełnić masą i posypać łyżką cukru pudru. Wstawić do piekarnika rozgrzanego do temp 200 C, piec 25 min
Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię
wróć Powrót do poprzedniej strony
Poznaj autora: trini6
trini6
Zaproś autora do grona Twoich znajomych
Wyślij autorowi wiadomość
Zobacz przepisy (292)
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher