Makaron ze szpinakiem

Aktualna ocena: 0
dodany przez: cassia
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Z makaronem
Czas przygotowania:
20 minut
Ilość porcji:
więcej niż 6
Stopień trudności:
łatwe
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

Pyszne danko dla amatorów szpinaku. Szybko się przygotowuje i smacznie smakuje. Polecam!!! Włoskie danie jak się patrzy!

Potrzebne składniki

• czosnek - 10
• mrozony szpinak - 1 kg
• makaron - 1 kg
• żółty ser - 1 kostka(i)

Etapy przyrządzania

1
Na rozgrzaną patelnię wlać oliwę i zeszklić czosnek z przyprawami, zmniejszyć ogień, następnie dodać zamrożony szpinak. Szpinak musi się rozpuścić należy go co jakiś czas pomieszać. Jego konsynstencja ma być zbliżona do gęstej śmietany. Gdy szpinak jest gotowy nalezy dodać do niego ugotowany makaron. Po dodaniu wymieszać lub nie ze szpinakiem. Ułozyc ser tak, aby powierzchnia została przykryta.
Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię
wróć Powrót do poprzedniej strony
Poznaj autora: cassia
cassia
Zaproś autora do grona Twoich znajomych
Wyślij autorowi wiadomość
Zobacz przepisy (36)
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher