BANANY W CIESCIE FRANCUSKIM NA OSTRO

Aktualna ocena: 0
dodany przez: edytaka74
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Desery
Ilość porcji:
1-2
Stopień trudności:
bardzo łatwe
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

smaczne i niedrogie

Potrzebne składniki

• mrozone ciasto francuskie - 60 dag
• musztarda - 4 łyżka(i)
• słodka smietana - 1 łyżka(i)
• cebula - 1 szt.
• curry - 1/2 łyżka(i)
• sos tabasco - 1 łyżeczka(i)
• jajo - 1 szt.
• banany - 8 szt.

Etapy przyrządzania

1
Sposób przygotowania: 1. Płaty ciasta ułozyć obok siebie , zmrozić . Ciasto zwilżamy zimną wodą , układamy płatki jeden na drugim i cienko wałkujemy na kształt prostokatu . Później pokroić na 8 równiutkich kwadratów . 2. Musztarde mieszamy ze smietaną . Obieramy cebulę i drobno kroimy , dodajemy do śmietanki . Mase solimy i dodajemy pieprzu , przyprawiamy curry i kilkoma kroplami sosu tabasco . Następnie smarujemy ciasto pozostawiając brzegi suche. 3. Oddzielamy białko od żółtka . Roztrzepujemy białko ale nie ubijamy na piane , smarujemy nim brzegi ciasta . Banany obrać , obłozyć przygotowane ciasto , kazdy kwadrat złozyć na pół po przekatnej i starannie zlepić . każdy kawałek lekko nacinamy w 2 mejscach nożem . 4. Rozmacamy żółtko , smarujemy ciasto i układamy na blasze opłukanej zimna woda pieczemy w temperaturze 200 stopni około 15 minut . Gotowe danie przybrać listkami pietruszki . Podawać gorace . SMACZNEGO
Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię
wróć Powrót do poprzedniej strony
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher