|
||||
Etapy przyrządzania1
Zupa fasolowa obok grochówki
to potrawa dla prawdziwych mężczyzn
– oni naprawdę potrafią docenić jej smak!
Zatem jeśli chcemy ucieszyć męskie podniebienie,
to moczymy fasolę całą noc,
rano nastawiamy w wodzie, a której się moczyła
na kuchenkę i gotujemy do miękkości,
a w międzyczasie udoskonalamy jej smak,
dodając na przykład kawałek wędzonego boczku,
albo kostkę rosową, szczyptę tymianku,
troszeczkę pieprzu, marchewkę i pietruszkę.
Pod koniec gotowania,
gdy fasola już mięknie,
dodajemy koniecznie pokrojone w kostkę kartofelki.
Bywają tacy smakosze,
którzy do zupy fasolowej dodają śmietany
lub starty na tarce żółty ser.
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany.Dodaj komentarz |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||
|