ryba po turecku

Aktualna ocena: 0
dodany przez: anka-22
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Dania z ryb
Ilość porcji:
1-2
Stopień trudności:
bardzo łatwe
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

smacznego

Potrzebne składniki

• ryba morska

Etapy przyrządzania

1
Kupujemy kilogram morskiej ryby – może być morszczuk a jeszcze lepsza jest panga, przyprawiamy solą oraz pieprzem i smażymy bez panierki. Usmażoną rybę wykładamy na półmisek i zabieramy się za drugą część dania. Dwie papryki kroimy na kwadraciki, dwie cebule w piórka i przysmażamy, żeby się zeszkliły. Następnie dodajemy pokrojone w kostkę brzoskwinie z puszki i dalej razem wszystko dusimy. Pod koniec duszenia j dodajemy 2 łyżki syropu z brzoskwiń i średni łagodny keczup – wymieszać i nałożyć na usmażoną rybę. To wszystko – naprawdę roboty niezbyt wiele, a efekt – zwłaszcza smakowy – znakomity!
Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany.

Dodaj komentarz



Aby dodać komentarz przepisz podane 2 słowa w pole poniżej.
Zarejestruj się, zalogowani użytkownicy nie muszą przepisywać kodu.
wróć Powrót do poprzedniej strony
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher