Bigos z cukinii

Aktualna ocena: 0
dodany przez: Michał Skawiński
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Dania główne
• Polska
• Studenckie smaki
Czas przygotowania:
60 minut
Ilość porcji:
5-6
Stopień trudności:
łatwe
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

Dla tych co nie przepadaj± za smakiem i zapachem gotowanej kapusty.

Potrzebne składniki

• 1 cukinia - duża
• 2 laski kiełbasy zwyczajnej
• 1 cebula
• 2 pomidory
• przecier pomidorowy
• troszkę natki pietruszki

Etapy przyrządzania

1
Cukinię obrać ze skórki, przeci±ć wzdłuż, wydr±żyć mi±ższ. Następnie pokroić w kostkę. Cebulę pokroić, chwileczkę podsmażyć i dodać pokrojon± w kostkę kiełbaskę i razem podsmażyć. Do kiełbasy i cebuli dodać cukinię i dusić. Pod koniec dodać pomidory i przecier pomidorowy. Posolić, popieprzyć. Dodać posiekan± natkę pietruszki.
Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię
wróć Powrót do poprzedniej strony
Poznaj autora: Michał Ska
Michał Ska
Zaproś autora do grona Twoich znajomych
Wyślij autorowi wiadomość
Zobacz przepisy (192)
Skype brak
Skype brak
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)