Ogórkowa z łososiem

Aktualna ocena: 0
dodany przez: Michał Ska
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Polska
• Zupy
Czas przygotowania:
40 minut
Ilość porcji:
5-6
Stopień trudności:
bardzo łatwe
Kaloryczność:
450 kCal
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

Zupa ogórkowa bardziej urozmaicona:)

Potrzebne składniki

• 2 l bulionu
• 5 ziemniaków
• 6 ogórków kiszonych
• 2 marchewki
• kawałek pietruszki
• cebula
• 3 ziarna ziela angielskiego
• li¶ć laurowy
• 15 dag wędzonego łososia
• sól
• pieprz

Etapy przyrządzania

1
Ziemniaki i cebulę obieramy, kroimy w kostkę. Marchewki oraz pietruszkę skrobiemy, myjemy, osuszamy, po czym zcieramy na tarce o dużych oczkach. Warzywa zalewamy bulionem, dodajemy li¶ć laurowy oraz ziele angielskie, gotujemy mniej więcej 20 min na wolnym ogniu.
2
Ogórki myjemy, zcieramy na tarce, dodajemy do zupy. Dalej gotujemy.
3
Kiedy warzywa będ± miękkie, dodajemy pokrojonego wędzonego łososia. Gotujemy kolejne 5 min. Na koniec zupę doprawiamy do smaku sol± oraz pieprzem.
Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię
wróć Powrót do poprzedniej strony
Poznaj autora: Michał Ska
Michał Ska
Zaproś autora do grona Twoich znajomych
Wyślij autorowi wiadomość
Zobacz przepisy (192)
Skype brak
Skype brak
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)