Ryba na parze

Aktualna ocena: 5.00 Oceniła 1 osoba
dodany przez: mariwanna
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Dania główne
• Dania z ryb
Czas przygotowania:
45 minut
Ilość porcji:
3-4
Stopień trudności:
średnio trudne
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

Dietetyczne, aromatyczne danie

Potrzebne składniki

• pstr±gi - 3 szt.
• duże pieczarki - 3 szt.
• goĽdziki - 3
• sól - 1 łyżeczka(i)
• pokrojony w paski imbiru - 3 łyżka(i)
• pokrojona w paski marchew - 1 szt.
• sos sojowy - 3 łyżka(i)
• cukier - 1 łyżeczka(i)
• ocet winny - 1 łyżka(i)
• oliwa - 2 łyżka(i)

Etapy przyrządzania

1
Wymieszać sól, cukier, sos sojowy, zmielone goĽdziki, ocet i 2 łyżki oliwy. Powstał± marynat± zalać rybę na 30 minut. Grzyby pokroić w plastry. Rybę położyć na żaroodporny głęboki talerz, polać marynat±, posypać imbirem, marchewk± i poukładać plastry pieczarek. Talerz postawić nad naczyniem z gotuj±c± się wod±, przykryć i gotować na parze 15 minut. Podawać na tym samym talerzu.
Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię
wróć Powrót do poprzedniej strony
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)