Faszerowane ogórki

Aktualna ocena: 0
dodany przez: Marzena
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Wegetariańskie
Czas przygotowania:
30 minut
Ilość porcji:
3-4
Stopień trudności:
bardzo łatwe
Koszt:
6 PLN
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

doskonałe na upaly

Potrzebne składniki

• ogórki - 2 szt.
• jajka - 2 szt.
• sól,pieprz
• natka pietruszki - 1 szt.
• kawałek czerwonej papryki
• pomidor - 1 szt.
• sałata
• ¶mietana - 4 łyżka(i)

Etapy przyrządzania

1
Ogórki przekrawamy,wyjmujemy pestki i pozostawiamy ¶ciankę grubo¶ci 1/2 cm.Przygotowujemy farszugotowane na twardo jajka ¶cieramy na tarce,doprawiamy sol± i pieprzem,dodajemy posiekan± drobno paprykę,pomidora ,natkę i ¶mietanę.Starannie ł±czymy.Farszem napełniamy wydr±żone połówki ogórka..Zawijamy w folię aluminiow± i wkładamy na ół godziny do lodówki.

Jak podawać?

jako przek±skę Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię
wróć Powrót do poprzedniej strony
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)