|
||||||||||
Gołąbki a La LeopardKrótki opis potrawyidealne na niedzielny obiad, smaczne nie zajmujace duzo czasu i najwazniejsze łatwe w robieniu...:)Potrzebne składniki kielbasa biala - 2 szt. ząbek czasnku - 1 przecier pomidorowy - 1/2 puszka(i) smietana - 2 łyżka(i) biala kapusta - 4 liscie pieprz - szczypta(y) czasnek - 2 Etapy przyrządzania1
Z liści wyciąć zgrubienia u nasady, wrzucić na 2 minuty do osolonego wrzątku, wyjąć, przestudzić, posypać pieprzem.
2
Czosnek przekroić i przecięciem &przetrzeć& liście kapusty z jednej strony.
3
Każdą kiełbasę zawinąć w dwa liście, możliwie ciasno i dokładnie.
4
Ułożyć &gołąbki& w naczyniu żaroodpornym, podlać kilkoma łyżkami wody, przykryć, zapiekać w rozgrzanym piekarniku około 25 minut.
5
Zdjąć pokrywę, posmarować je koncentratem wymieszanym ze śmietaną i jeszcze bez przykrycia zapiekać - aż powierzchnia lekko (!) zbrązowieje.
6
Podawać bardzo gorące z pieczywem, lub odsmażanymi na słonince ziemniakami
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|