Krewetki w maśle

Aktualna ocena: 0
dodany przez: Marzena
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Przystawki
Czas przygotowania:
30 minut
Ilość porcji:
5-6
Stopień trudności:
bardzo łatwe
Koszt:
20 PLN
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

smaczne i zdrowe

Potrzebne składniki

• krewetki - 24 szt.
• cytryna - 1 szt.
• masło - 6 łyżka(i)
• 3 ząbki czosnku przeciśnięte przez praske
• imbir - 2 łyżeczka(i)
• szczypiorek - 2 łyżeczka(i)
• olej sezamowy - 2 łyżeczka(i)
• sól,pieprz

Etapy przyrządzania

1
Przygotuj masło smakowe:masło utrzyj z imbirem,czosnkiem ,olejem na gładką masę.Dodaj szczypiorek,sól,pieprz i włóż do lodówki.Krewetki obierz i umyj.Na patelni rozgrzej 2 łyżki masła imbirowego i obsmażaj na nim krewetki na złoty kolor.Na każdej krewetce połóż kawałek pozostałego masła.

Jak podawać?

z cytryną Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię
wróć Powrót do poprzedniej strony
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher