|
||||||||||
Kalarepka z serem i pomidoramiKrótki opis potrawyprzystawkaPotrzebne składniki kalarepki - 4 szt. pomidory - 50 dag cebula - 1 szt. bryndza - 10 dag kremówka - 10 dag rosół - 1/2 l sól pieprz Etapy przyrządzania1
Kalarepki cienko obrać i obgotawać w osolonej wodzie. Ostudzić, ściąć wierzchy i wydrążyć. Miąższ drobno pokroić.
4
Bryndze wymieszać z kremówką. Połączyć, pokrojony miąższ kalarepki, cebulę, pomidory. Farsz doprawić solą i pieprzem. Masą napełnić kalarepki i ułożyć je w natłuszczonej żaroodpornej formie. Podlać rosołem i piec 30 min w temperaturze 200 C
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|