|
|||||||||
Zupa grzybowaKrótki opis potrawywigilijna zupaPotrzebne składniki suszone borowiki - 8 dag pół pęczka włoszczyzny li¶ć laurowy - 1 ziele angielskie - 5 ziaren czarny pierz - 5 ziaren kwa¶na ¶mietana - 200 ml masło - 1 łyżka(i) Etapy przyrządzania1
Grzyby zalać ciepł± wod± i namoczyć ,aż zmiękn±.Ugotować w tej samej wodzie.Włoszczyznę pokroić i dodać do grzybów.Pod koniec gotowania dodać masło i przyprawić.Gotować pół godziny.Przecedzić.Grzyby pokroić i włożyć do wywaru,zagotować,poł±czyć ze ¶mietan± i przyprawić.Podawać z makaronem lub drobnymi kluseczkami.
Jak podawać?z makaronem lub kluseczkami Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |