Kotlety ze śledzi

Aktualna ocena: 0
dodany przez: Marzena
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Dania z ryb
Czas przygotowania:
40 minut
Ilość porcji:
więcej niż 6
Stopień trudności:
łatwe
Koszt:
12 PLN
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

pyszne wegetariańskie danie

Potrzebne składniki

• świeże śledzie - 1 kg
• tarta bułka - 20 dag
• jajka - 2 szt.
• cebule - 2 szt.
• śmietana - 2 łyżka(i)
• olej - 1/2 szkl.
• sól

Etapy przyrządzania

1
Sledzie wypłukać,usunąć ości i zemleć w maszynce.Cebulę posiekać,podsmażyć na tłuszczu,nie rumieniąc.W miseczce wymieszać zmielone śledzie,cebulę,łyżkę tartej bułki,śmietanę,,wbić jajka i posolić.Jeszcze raz wymieszać.Formować małe kotleciki i obtaczać w tartej bułce.Smażyć na rumiano na rozgrzanym oleju.Podawać z ziemniakami i surówką.

Jak podawać?

z ziemniakami i surówką Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię
wróć Powrót do poprzedniej strony
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher