Zielony sos z kolendry

Aktualna ocena: 0
dodany przez: Marzena
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Sosy
Czas przygotowania:
15 minut
Ilość porcji:
3-4
Stopień trudności:
bardzo łatwe
Koszt:
2 PLN
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

bardzo smaczny

Potrzebne składniki

• wiórki kokosowe - 4 łyżka(i)
• zielone listki kolendry - 1 szkl.
• cebula - 1 szt.
• pieprz - 1/4 łyżeczka(i)
• sok z cytryn - 2 szt.
• białe wytrawne wino - 1kieliszek
• mielony imbir - 1/2 łyżeczka(i)
• chilli - 1/4 łyżeczka(i)
• cukier - szczypta

Etapy przyrządzania

1
Wszystkie składniki oprócz chilli dokładnie zmiksować.Chilli wrzucić pod koniec miksowania.Mocno schłodzić.Podawać do zimnych mięs i jajek na twardo.

Jak podawać?

do zimnych mięs i jajek na twardo Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię
wróć Powrót do poprzedniej strony
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)