Sos chrzanowy z jabłkami

Aktualna ocena: 0
dodany przez: anka-22
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Sosy
Czas przygotowania:
15 minut
Ilość porcji:
więcej niż 6
Stopień trudności:
łatwe
Koszt:
10 PLN
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

smacznego

Potrzebne składniki

• korzenie chrzanu - 2 szt.
• jabłka winne - 2 szt.
• sok z cytryny
• cukier puder - 1 łyżka(i)
• smietana kremowa - 1 szkl.

Etapy przyrządzania

1
chrzan ucieramy na tarce z drobnymi oczkami, przekładamy na sito, polewamy wrządkiem, odstawiamy do przechłodzenia. Obrane ze skury jabłka ucieramy na tej samej tarce, natychmiast łączymy z sokiem z cytryny i zimnym chrzanem, dodajemy smietane i mieszamy. Doprawiamy cukrem , szczyptom soli i gdy tzeba sokiem z cytryny sos podajemy niepuźniej niż 2 godziny po przyządzeniu. Inaczej traci smak i aromat
Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię
wróć Powrót do poprzedniej strony
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher