|
||||||||||
Gazpacho - chłodnik warzywnyKrótki opis potrawy1 l soku pomidorowego 1/2 l soku wielowarzywnego z pomidorami 4 dorodne pomidory bez skórki 2 obrane ogórki 2 zielone papryki 2 cebule dymki ze szczypiorem 2 utarte ząbki czosnku 6 łyżek oliwy extra vergine tabasco sól pieprz 1/2 posiekanego pęczka kopruPotrzebne składniki podalam wyzej - rowniez gEtapy przyrządzania1
Kartony z sokami schładzamy. Warzywa kroimy w drobną kostkę. Dodajemy do soków, przyprawiamy czosnkiem, solą, pieprzem, tabasco i oliwą, mieszamy. Możemy dokwasić octem balsamico lub ogórkami małosolnymi. Wierzch zupy przykrywamy grubą warstwą kopru. Najlepiej całość ponownie schładzamy.
Smacznego!
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany.Dodaj komentarz |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|