|
||||||||||
Deser jogurtowyKrótki opis potrawysmacznegoPotrzebne składniki cukier - 2 łyżka(i) woda - 1/2 szkl. jogurt - 400 ml śmietana - 1 szkl. sezonowe owoce Etapy przyrządzania1
Cukier rumienimy w rondelku, gdy staje się mocno brunatny, zalewamy wodą, i cały czas mieszając czekamy aż karmel całkowicie się rozpuści. Gotujemy karmel pzez 3 minuty w odkrytym naczyniu, odstawiamy do wychłodzenia. Śmietane ubijamy z dodatkiem zagęstnika, dodajemy jogurt. Krem przez chwilę ubijamy, rozkładamy do pojemników i do wychłodzenia. Tuż orzed podaniem krem zalewamy zimnym sosem karmelowym i przybieramy świerzymi owocami
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|