Pstrągi w białym winie

Aktualna ocena: 0
dodany przez: Marzena
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Dania z ryb
Czas przygotowania:
30 minut
Ilość porcji:
3-4
Stopień trudności:
łatwe
Koszt:
15 PLN
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

zdrowe danie

Potrzebne składniki

• pstrągi - 4 szt.
• białe wytrawne wino - 1 i 1/2 szkl.
• suszony estragon - 1 łyżka(i)
• posiekany szczypiorek - 2 łyżka(i)
• posiekana natka pietruszki - 2 łyżka(i)
• cytryna - 1 szt.
• sól,pieprz

Etapy przyrządzania

1
Sprawione ryby natrzeć solą i pieprzem i zostawić na godzinę w chłodnym miejscu.Potem ułożyć w płaskim rondlu,zalać winem,posypać zieleniną i gotować na małym ogniu 20 minut.Wyłożyć na ogrzany półmisek i przybrać plasterkami cytryny.

Jak podawać?

przybrane plasterkami cytryny Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię
wróć Powrót do poprzedniej strony
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher