|
||||||||||
Mus czekoladowyKrótki opis potrawypotrawa bardzoi dobra w smaku i nietrudnaPotrzebne składniki (tabliczka) czekolady ciemnej dobrej czekolady - 100 kg jajka - 3 szt. cukier - 1 łyżka(i) czysta wódka - 30 ml śmietana tortowa (36%) - 3/4 op. Etapy przyrządzania1
Czekoladę rozpuścić w misce, na parze. Żółtka utrzeć z cukrem, i na koniec powoli dodać do nich wódkę. Ubić na sztywno pianę z białek. Ubić śmietanę. Bardzo delikatnie wymieszać jajka z czekoladą, potem z bitą śmietaną, a na koniec z białkami (pianą z białek). Natychmiast wstawić do lodówki na ok. 2 godziny
Jak podawać?najlepiej na zimno Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany.Dodaj komentarz |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|