Dorsz zapiekany na szpinaku

Aktualna ocena: 0
dodany przez: Marzena
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Dania z ryb
Czas przygotowania:
30 minut
Ilość porcji:
5-6
Stopień trudności:
łatwe
Koszt:
15 PLN
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

zdrowe i niskokaloryczne

Potrzebne składniki

• filet z dorsz - 50 dkg
• szpinak mrożony - 50 dkg
• maslo - 3 łyżka(i)
• mleko - 3/4 szkl.
• bulion warzywny - 3/4 szkl.

Przydatne akcesoria

zaroodporne naczynie,rondelek,

Etapy przyrządzania

1
Szpinak podsmażyć na maśle,doprawić solą ,pieprzem i gałką muszkatałową.Filety rybne ułożyć w naczyniu żaroodpornym,zalać mlekiem i bulionem.Dusić 10 minut w tem.200 stopni.Odlać wywar z ryby i odstawić.Filety wyjąc.W naczyniu zaroodpornym ułożyć szpinak ,a na nim filety rybne.W rondelku roztopić maslo.Wsypać mąkę,wlać wywar rybny i wymieszać.Dodać lyżkę startego żółtego sera i podgrzewać cały czas mieszając,aż ser się rozpuści.Sosem polać rybę,posypać lyżka startego żółtego sera i zapiekać w piekarniku ok.20 minut.

Jak podawać?

polane sosem

Uwagi

do sosu najlepiej użyć żółtego sera o dość ostrym smaku. Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany.

Dodaj komentarz



Aby dodać komentarz przepisz podane 2 słowa w pole poniżej.
Zarejestruj się, zalogowani użytkownicy nie muszą przepisywać kodu.
wróć Powrót do poprzedniej strony
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher